O nama

Karijola je imenom nova agencija ali ljudi koji je vode već su 10 godina u ovom poslu. Do kraja 2007. radili smo kao turistički obrt "Tera Nostra" kojeg smo, radi obujma i proširenja posla promijenili u Karijola d.o.o.

Naša glavna djelatnost je organiziranje višednevnih aranžmana koji uglavnom uključuju aktivni odmor.

Sve je počelo u ljeto 2001.god. sa francuskom agencijom "GRAND NORD GRAND LARGE" specijaliziranom za putovanja s kajakom. Sa kajacima punim hrane, vode i naših osobnih stvari veslali smo od otoka Šolte preko Brača i Hvara pa sve do otoka Korčule. Tu smo stekli veliko iskustvo i povjerenje jedne druge francuske agencije specijalizirane za pješačenje i aktivan odmor općenito i s njom radimo i dalje.

Sada smo odlučili naše "proizvode" ponuditi i hrvatskim "avanturistima" te svima koji osjećaju potrebu da po povratku sa svog putovanja kući donesu puno više od preplanule kože. Da mogu reći da su zavirili u svaki skriveni kutak i vidjeli i doživjeli sve ljepote i bogatstva područja koje su posjetili. Jer biti na Braču i ne kušati domaći brački sir, ne vidjeti i doživjeti Pustinju Blaca ili ne diviti se pogledu sa Vidove Gore, biti na Hvaru a ne šetati poljima lavande ili biti na Korčuli a ne uživati u ribljim specijalitetima u skrivenim korčulanskim uvalama pravi je propust. Također treba naglasiti da hodanje poboljšava vaš cijeli kardiovaskularni sistem te učvršćuje sve mišiće na tijelu. I tako dok uživate u prelijepim krajolicima u isto vrijeme radite na poboljšavanju vašeg zdravstvenog stanja i spajate ugodno s korisnim.

Naša putovanja prilagođena su svakome. Putuje se u grupama do maksimalno 15-16 osoba. Od početka do kraja putovanja sa Vama je naš pratitelj koji je dobro upoznat sa područjem kroz koje vas vodi. Ne morate se bojati kako nećete moći pratiti grupu u hodanju, jer ovo nije sportsko natjecanje.

Naše Obiteljske ture, kao što pretpostavljate, prilagođene su obiteljima sa djecom od 8 god. na više. Uključuju pješačenje, ribarenje sa profesionalnim ribarom, rafting i druge aktivnosti.

Za one sa malo više avanturističkog duha koji ne žele putovati u grupama imamo i putovanja bez vodiča. Mi se brinemo za Vaš smještaj i transport i dajemo Vam detaljan opis svih staza i puteva zajedno sa detaljnom kartom određenog područja.

Ako Vam ni jedan od naših ponuđenih programa ne odgovara u potpunosti onda za Vas krojimo putovanja po mjeri. Vi nam kažete broj ljudi, vaš budžet i gdje želite ići, a mi onda to putovanje skrojimo detaljno po Vašim mjerama tj. prilagodimo ga Vašim željama i mogućnostima.

Ako želite steći dojam o našim putovanjima pridružite nam se na jednom od naših dnevnih izleta.
Za poduzeća nudimo team building za osnaženje borbenosti i timskog rada Vaših djelatnika.
Isto tako za poslovne subjekte organiziramo sve vrste kongresa i seminara.