NP Krka

Relacija: Supetar-Split- Krka

 

 Rijeka Krka je krški fenomen, koja probijajući se prema moru, oblikuje brojna jezera, slapove i brzace. Izvire u podnožju planine Dinare, kraj grada Knina. Zbog prirodnih ljepota i geoloških karakteristika veći dio područja oko rijeke Krke proglašen je nacionalnim parkom. Sa svojih ukupnih 7 slapova i padom od 242 metra je prirodni fenomen. Flora i fauna je iznimno bogata i raznolika sa mnogim endemskim vrstama. Najzanimljiviji dijelovi su Skrdinski Buk i Roški slap, šetnja edukativnom stazom te prezentacija etnoloških vrednota. Posjet nacionalnom parku pogodan je tijekom čitave godine jer ga svako godišnje doba čini posebnim na svoj osobit način.

 

  1. Planirani polazak iz Supetra trajektom za Split u jutarnjim satima. Vožnja trajektom 50 min te kombijem 01 sat i 10 min do glavnog ulaza u park, Lozovac.
  2. Ulazak u park i posjet glavnoj atrakciji Skradinskom buku gdje ćete imati priliku uživati u njegovoj jedinstvenoj ljepoti.
  3. Nadalje šetat ćemo uz rijeku Krku gdje ćete moći u potpunosti doživjeti bogatstvo prirode parka. Moći ćete posjetiti male kamene kuće i vodenice koje su danas pretvorene u muzeje.
  4. Roški slap je iduća postaja, još uvijek netaknute forme i čistog prirodnog obilka. Mogućnost šetnje kroz netaknutu prirodu ili čak mogućnost za osvježavajuće plivanje.
  5. Put nas tako vodi do Dalmatinske konobe gdje ćete moći kušati domaće specijalitete, sir, pršut i vino.
  6. Povratak prema Splitu i ukrcaj na trajekt za Supetar.

 

 

Cijena po osobi:

Minimalan broj polaznika: 4

U cijenu je uključeno: prijevoz, karta za trajekt, karta za park

.