Dubrovnik


Relacija: Supetar-Sumartin-Makarska-Dubrovnik

 Grad duge i ponosne tradicije,  pod zaštitom UNESCO-a kojem poseban doživljaj dočarava njegova spomenička baština koja svjedoči o njegovoj bogatoj povijesti. Stvaralaštvo dubrovačkih umjetnika, književnika i znanstvenika utkano je u tkivo grada koji je svoj turistički ugled i atraktivnost izgradio na kulturi. Njegove mnogobrojne crkve i drugi sakralni objekti, gradske zidine, tvrđave, muzeji svojom iznimnom povijesnom vrijednosti očaravaju svakog posjetitelja ovog drevnog grada.

  1. Polazak iz Supetra prema Sumartinu u jutarnjim satima. Ukrcaj na trajekt za Makarsku uz trajanje vožnje oko jedan sat.
  2. Nastavak magistralom prema Dubrovniku uz predivan pogled na more i otoke. Trajanje vožnje oko 2 sata i 30 minuta.
  3. Dolazak u grada i početak razgledavanja svih glavnih znamenitosti u staroj gradskoj jezgri. Od Onofrijeve fontane, koja je stoljećima bila opskrba svježe pitke vode u Dubrovniku pa do ulice Prijeko u staru gradsku luku koja je jednom bila ključ pomorskog i trgovačkog uspjeha Dubrovnika. Tamo se možete se upoznati sa legendama o poznatoj karanteni i obližnjim tvrđavama Sv. Luke i Sv. Ivana
    Moguć je posjet veličanstvenom franjevačkom i dominikanskom samostan. Zatim obilazak crkve sv. Vlaha i posjet jednom od najpoznatijih građevina u Dubrovniku, gradskim zidinama.
  4. Slobodno vrijeme za obrok i relaksaciju.
  5. Odlazak prema Makarskoj i ukrcaj na trajekt.

Cijena po osobi:
Minimalan broj polaznika: 4

U cijenu je uključeno: prijevoz, karte za trajekt
Napomena: doplata za vodiča